Qui som?La Riuada som una associació cultural creada l’any 1994 amb la finalitat de fomentar i promocionar activitats culturals vinculades a Móra d’Ebre i dirigides principalment a la seva població, sense renunciar, però, a obrir els seus braços a la resta de la comarca i de Catalunya.


Des que vam començar hem organitzat moltes i variades activitats entre les quals podem destacar l’organització d’homenatges als dos escultors més representatius nascuts a la nostra població, Julio Antonio i Santiago Costa, les exposicions fotogràfiques de la Móra d’ahir, la creació d’un arxiu fotogràfic de la nostra població amb un fons de milers de fotografies, la col·laboració en diverses publicacions i amb altres associacions, la gestió de la sala d’exposicions Julio Antonio i, probablement, l’activitat amb què més se’ns identifica: la revista cultural La Riuada.

A la revista hem tractat temes de recerca i de recuperació del nostre patrimoni cultural per a donar a conèixer als nostres lectors aspectes del nostre passat i present que, sens dubte, condicionen el nostre futur. L'urbanisme, la toponímia, la postguerra, la música, la navegació per l'Ebre, les riuades, les ermites, el comerç són alguns dels temes que hem tractat a la revista. Són aspectes de la nostra vida, ignorats per molts, que mitjançant la publicació els poden conèixer i fins i tot gaudir-ne. La feina però no està feta. Encara ens falten treballar molts temes, encara ens cal donar llum a molts racons foscos de la nostra memòria col·lectiva per a conèixer-nos una mica millor i projectar-nos així cap a un futur més esperançador (recordeu allò de que qui perd els orígens perd la identitat).


La Riuada és una associació oberta a tots, tothom hi té cabuda, tots podem aportar el nostre petit gra d’arena: els més grans explicant-nos les seves vivències i records, els més joves ajudant-nos a cercar informació, els morencs que viuen fora vila llegint la Riuada, donant-nos suport. Veniu, col·laboreu amb nosaltres, feu-vos socis, ajudeu-nos a recuperar els nostre patrimoni social, humà i cultural. Tots hi sou convidats!