El pregó del periodista Joan Launes obre la Festa Major de Móra d'Ebre



El periodista morenc, Joan Launes, va llegir el dia 27 d'agost el pregó inaugural de la Festa Major de Móra d'Ebre, en el tradicional acte que té lloc cada any a les escalinates de l'església prioral de Sant Joan Baptista. 

Launes va pronunciar un parlament que va tractar en primer lloc sobre comunicació, fent especial esment a la trajectòria de Ràdio Móra d'Ebre -emissora amb la qual està vinculat des de l'any 1971. Posteriorment, va referir-se a la importància de Móra d'Ebre al llarg de la història i va acabar enaltint el patrimoni arquitectònic i natural de la població, i les potencialitats que se'n deriven.

Joan Launes, actual president de l'associació cultural La Riuada, va ser rebut pel ple de l'Ajuntament a la casa de la vila, on va signar al llibre d'honor. Posteriorment, va assistir a la inauguració de l'exposició de pintures que cada any per Festa Major organitza l'associació Amics de l'Art a la Sala Julio Antonio.

Havent sopat, es va iniciar l'acte del pregó, que va aplegar centenars de persones a la plaça de Baix. L'acte s'encetà amb una interpretació de la violoncelista Nàiade Martínez i, seguidament, es van proclamar les pubilles i hereus 2015. En acabar la lectura del pregó, va tindre lloc una interpretació musical a càrrec dels violinistes Ivan i Cristian Launes, fills del pregoner, acompanyats de Nàiade Martínez al violoncel.