Joan Launes, president de La Riuada, pregoner de la Festa Major 2015


El periodista Joan Launes i Villagrasa, president de l'Associació Cultural La Riuada, de Móra d'Ebre, serà el pregoner de la Festa Major 2015 de la població.

L'acte inaugural de la Festa Major tindrà lloc el dia 27 d'agost, a les 22.30 h, a la plaça de Baix. Anteriorment, el pregoner serà rebut per les autoritats a l'Ajuntament de la vila, on signarà al llibre d'honor. En acabat, Launes, acompanyat de l'alcalde, Joan Piñol, i la resta d'autoritats presents, inaugurarà una exposició artística de l'entitat local Amics de l'Art, a la sala Julio Antonio.

Joan Launes i Villagrasa ha protagonitzat una dilatada trajectòria professional en els mitjans de comunicació territorials, especialment a Ràdio Móra d'Ebre i a la Cadena SER. També va ocupar el càrrec de dinamitzador econòmic del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, des d'on va impulsar múltiples projectes vinculats en la promoció econòmica de la comarca, com ara la potenciació de la navegació fluvial per l'Ebre.

En l'àmbit cultural, destaca com a estudiós de la història de Móra d'Ebre i dels seus personatges il·lustres, com ara l'escultor Julio Antonio o la Venerable Sor Filomena Ferrer. Com a president de l'entitat La Riuada, dirigeix la publicació anual del mateix nom i ha tingut l'oportunitat de liderar, d'una manera altruista, multitud d'activitats culturals: exposicions, presentacions de llibres, conferències, visites culturals, guiatges, etc.

Forma part de diferents entitats vinculades als àmbits cultural i periodístic, i ha sigut membre de les juntes del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre, entitats de les quals és membre actiu. Actualment forma part de la junta de l'Associació de Ràdio Móra d'Ebre,

El pregoner de l'edició anterior de la Festa Major de Móra d'Ebre va ser el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell i Canalda.