Pere Navarro obre les Jornades Defensem la Llengua a la Ribera d'Ebre



El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i Òmnium Cultural Terres de l'Ebre han inaugurat avui a Móra d'Ebre la primera edició de les Jornades Defensem la Llengua, que tenen lloc entre l'1 de febrer i el 2 de març de 2024 a diferents municipis de la comarca de la Ribera d'Ebre. El programa consta de cinc conferències que impartiran diferents especialistes vinculats al territori.

La primera sessió s'ha celebrat avui a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, amb la intervenció de Pere Navarro i Gómez, doctor en Filologia Catalana i professor de la Universitat Rovira i Virgili, que ha presentat la conferència "IN RUSTICAM ROMANAM LINGUAM (de com el llatí es va transformar en les llengües romàniques)". L'acte ha comptat amb la presència de Dolors Roo, presidenta territorial d'Òmnium Cultural a l'Ebre, i de Josep S. Cid, president del CERE i ha congregat una seixantena de persones arribades de diferents localitats de la comarca riberenca i del Priorat.

La pròxima sessió de les jornades tindrà lloc el dia 15 de febrer a la Biblioteca Municipal de Benissanet, amb la intervenció del músic tortosí Artur Gaya, el qual pronunciarà la xarrada "La meua llengua en la cançó i el periodisme". La resta de sessions tindran lloc a Móra la Nova, Vinebre i la Palma d'Ebre.

Les Jornades Defensem la Llengua a la Ribera d'Ebre compten amb la col·laboració, entre altres, del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre i de l'Associació Cultural La Riuada de Móra d'Ebre.


Font: Riberaonline