Inauguració de l'exposició "20 anys fent Col·legi" a Móra d'Ebre i reconeixement al periodista Joan Launes



Ahir, 28 de juny de 2022,  va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre "Artur Cot i Miró", de Móra d'Ebre, la inauguració de l'exposició "20 anys fent Col·legi", del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a les Terres de l'Ebre. Se tracta d'una mostra de sis plafons en què es resumeix la trajectòria de la demarcació ebrenca del CPC des de l'any 2001, moment en què fou creada, fins a l'actualitat. L'acte, amb una assistència d'una trentena de persones, ha sigut presidit per l'alcalde en funcions de Móra d'Ebre, Rubèn Biarnès, i ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim; la regidora de Cultura, Montserrat Pineda; el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Josep Cid, i altres autoritats i representants del teixit associatiu de Móra d'Ebre i comarca.


En el mateix acte s'ha fet un reconeixement al periodista morenc Joan Launes, que fa unes setmanes va rebre el Premi Micró Daurat 2021, un guardó amb què la Demarcació del Col·legi de Periodistes posa de relleu les trajectòries professionals destacades dels col·legiats ebrencs. L'homenatjat ha pronunciat un discurs en què ha manifestat la importància de mantindré viu l'esperit del periodisme de carrer i d'exercir la professió de manera honesta i al servei de la societat. Launes s'ha mostrat crític amb les pràctiques periodístiques consistents en la simple reproducció de notes i comunicats de premsa, unes informacions preparades des de gabinets d'institucions i corporacions que necessàriament han de ser contrastades, treballades i reelaborades pels professionals de la comunicació.

La presentació de la mostra ha anat a càrrec del periodista Jordi Duran, el qual ha intervingut en nom del president de la Demarcació, Josep Baubí, que no ha pogut assistir-hi a causa d'una indisposició de darrera hora. Amb l'exhibició de l'exposició a Móra d'Ebre, "20 anys fent Col·legi" tanca la seua itinerància per les quatre capitals de comarca de les Terres de l'Ebre, un recorregut que es va encetar el 3 de desembre passat a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa.


FONT: RIBERAONLINE