‘L’altra guerra. La patrulla antifeixista de Móra la Nova en la revolució social de 1936’ presentat a la biblioteca Comarcal


La darrera obra de Jordi Duran i Suàrez va visitar el passat cap de setmana la Biblioteca Comarcal Artur Cot i Miró. L’acte el va ser presentat per la bibliotecària, Maria Josep Clua i va comptar amb la intervenció de Gerard Mercadé, cap de publicacions del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre que va parlar del llibre, tot incidint en què és una gran obra fruit del treball d’investigació i recerca del seu autor, fet que la converteix en una eina documental i històrica per conèixer els successos que van tenir lloc a la rereguarda republicana durant la Guerra Civil i posterior repressió franquista a Móra la Nova i els pobles del voltant.

L’autor de l’obra, el periodista Jordi Duran, va oferir una xerrada d’un tema que ell coneix en profunditat i ha estudiat molt ja que és autor de tres llibres que tracten aspectes vinculats a la ideologia de l’extrema dreta a la nostra comarca, endinsant-se en els fets que van tenir lloc a Móra d’Ebre dins de l’ambient revolucionari que es van viure a la vila a partir del 20 de juliol de 1936 i que van tenir continuïtat fins a principis dels anys 50 del segle XX.

L’acte va estar organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i va comptar amb la col·laboració de l’Associació Cultural la Riuada, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal.