Presentació d’un nou número de la revista 'La Riuada' i exposició sobre la Batalla de l'Ebre


En el marc de la Primavera Cultural 2018 de Móra d'Ebre, l'Associació Cultural La Riuada de Móra d'Ebre ha organitzat una activitat a la Sala d'Exposicions Julio Antonio. S'ha presentat el número 39 de la revista 'La Riuada', titulat "La Móra dels Entença", i s'ha inaugurat la mostra de fotografies "Imatges de la batalla de l'Ebre", amb motiu del 80è aniversari de l'inici d'aquest episodi bèl·lic.

Quant a la revista, el president de l'entitat, Joan Launes, ha destacat les aportacions que aquest nou número de 'La Riuada' fa a la historiografia local de l'època medieval, amb informacions noves sobre el convent de Santa Magdalena de Baix i sobre la baronia d'Entença. Launes també ha fet esment a dos personatges morencs desconeguts fins ara, l'advocat Joan Baptista Serres i el canonge Montagut, protagonistes d'altres dos articles de la publicació.

L'exposció sobre la batalla de l'Ebre ha sigut presentada per Miguel Pérez. Es tracta d'un ampli recull fotogràfic que mostra la situació de destrucció en què va quedar la vila després dels combats de 1938. Les imatges reprodueixen escenes de caire militar però també de la vida quotidiana,i de les accions propagandístiques que van fer els nacionals un cop conquerida la població. L'exposició es pot visitar els dies 21, 24,25, 26, 27 i 28 d’abril, de 19.30 a 21 h, i el 22 i 29 d’abril, de 12 a 14 h.