Presentació de la novel·la "Li deien Lola", de Pilar Romera


Divendres, 2 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda, a la Biblioteca Municipal de Móra la Nova tindrà lloc la presentació de la darrera novel·la de Pilar Romea "Li deien Lola". La presentació anirà a càrrec de Miquel Esteve i l'acte serà conduït per Joan Launes, president de La Riuada.

L'autora

Pilar Romera Aguilà va néixer el 1968 a Riba-roja d’Ebre. En l’actualitat viu a Barcelona. Es va llicenciar en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, on treballa, i va cursar un màster en realització de guions cinematogràfics i televisius a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1993 va guanyar el Premi Ribera d’Ebre de novel·la amb L’esperit de vidre, que va ser publicada per El Mèdol. L’any 1997 va publicar Dins la boira a Columna Tresmall. És conductora del festival Poesia des dels Balcons des de l’any 2013. Li deien Lola és la seva tercera novel·la, publicada per Columna aquest 2016.

La novel·la

Als inicis de la revolució industrial, a les ribes del riu Ebre, la vella aristocràcia rural es resisteix a doblegar-se als aires d’un temps nou. A Barcelona, la ciutat bull amb les revoltes, les bombes anarquistes, les detencions massives i els judicis manipulats per la gran burgesia, disposada a no perdre ni poder ni privilegis.

D’un poblet de la Ribera d’Ebre a Barcelona, dels anys convulsos de finals del segle XIX a l’arribada de la Segona República el 1931, de les barraques del Somorrostro als pisos benestants. Entre anarquistes radicals i burgesos filofeixistes, entre la prostitució i els salons més exquisits, la Dolors, la bella Lola, lluita per sobreviure i venjar la injustícia i la humiliació que l’ha marcat com a víctima des que va néixer, amagant, alhora, un secret durant més de trenta anys que li canviarà la vida per sempre.

Les llums i les ombres d’una dona coratjosa il·luminen un relat vibrant i apassionant que retrata sense embuts un dels moments més fascinants de la història del nostre país.