Presentat el llibre “L’àguila napoleònica a Catalunya: La conquesta de les Terres de l’Ebre (juny 1810-gener 1811)”



La Biblioteca Comarcal es va omplir per assistir a la presentació del llibre “L’àguila napoleònica a Catalunya: La conquesta de les Terres de l’Ebre (juny 1810-gener 1811)”, de Joan Ramon Vinaixa Miró.

L’acte va tenir lloc el divendres dia 1 de març i va anar a càrrec de Ramon Arnabat Mata, historiador i professor de la URV i Joan Ramon Vinaixa Miró, autor del llibre, que van parlar de l’obra que tracta sobre el conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès al segle XIX a les Terres de l’Ebre i la seva afectació als pobles i la seva gent. Protagonisme va tenir la presència de Suchet a Móra d’Ebre on va establir el seu quarter general el dia 6 de juliol de 1810 amb l’intent de conquerir Tortosa.

Durant l’acte de presentació també van intervenir M. Josep Clua, directora de la Biblioteca, Joan Launes, periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada; Miquel Àngel Pradilla, director d’Onada Edicions; Josep-Sebastià Cid, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre.