Inaugurada l’exposició de fotografies “75 anys del Col·legi Lluís Viñas”


Dins dels actes de la primavera cultural de Móra d’Ebre, ahir al vespre va tenir lloc la inauguració de l’exposició de fotografies “75 anys del Col·legi Lluís Viñas”. Una mostra que recull una selecció de fotos de l’arxiu de la Riuada, des de la construcció del centre als anys 40 fins a l’actualitat. Desataquen les fotos dels treballs i l’evolució de les obres que estan presents en diferents instantànies, així com alguns grups d’alumnes amb el seus professors que deixen present a la Sala Julio Antonio més de 75 anys de presència de l’ensenyament impartit per més de dos-cents mestres que han ocupat les aules de l’escola i han dedicat el seu mestratge a Móra d’Ebre.


 El membre de la Riuada Miguel Pérez, que fou també director del Col·legi des de 1983 fins a 2007, durant l’acte d’inauguració va fer un recorregut històric del centre destacant aspectes de la seva construcció i de les diferents fases de reforma i adequació de les instal·lacions. Pérez va tenir paraules de reconeixement tant pels professor com pels alumnes i el personal, per finalitzar mostrant la satisfacció de la Riuada per poder realitzar i ensenyar al públic l’exposició que forma part de la història de l’ensenyament a Móra.

L’acte va estar presidit per l’alcalde la vila, Joan Piñol, acompanyat de regidors de la Corporació. Piñol va agrair a l’Associació Cultural la Riuada la seva tasca en el foment de la cultura i la investigació històrica a la població, així com que durant la setmana cultural es pugui gaudir de l’exposició, també va recordar les diferents reformes efectuades al Col·legi de les quals va destacar la darrera actuació realitzada.


Entre el púbic assistent a la inauguració hi havia la directora actual de Col·legi, Elisenda Ventura, i ex professores.