L’art dels germans Launes a la Sala Julio Antonio


La Sala Julio Antonio va acollir durant la Festa Major d’hivern de Móra d’Ebre l’exposició dels artistes locals els germans Launes. 

Els dos germans van iniciar la seva creativitat artística després de la seva jubilació. 

Joan Launes Costa, treballador al dipòsit de màquines de vapor als tallers de RENFE a Móra la Nova, va recuperar les ensenyances de dibuix rebudes a l’escola pel mestre Lluís Viñes començant a pintar a l’oli. En les seves obres hi van poder veure còpies de quadres dereconeguts pintors com Murillo, Velázquez i Goya; destacava també el seu domini de la pintura i el dibuix en paisatges de Móra, així com motius florals. Cal destacar el treball minuciós i detallista en els seus quadres, el domini de color i l’aplicació de la proporcionalitat en les diferents obres. Cal dir que va pintar fins al moment de la seva mort l’any 2008. 

Robert Launes Costa, paleta i constructor de professió, desprès de la seva jubilació va trobar en les seves miniatures el poder continuar amb la seva trajectòria creativa, a partir d’aquest moment en la construcció de cases en miniatura fetes amb fusta d’olivera com totes les seves obres. Destaquem la seva precisió i detall en els diorames de feines tradicionals del camp, el mobiliari, eines, motius de navegació fluvial, embarcacions... Avui, amb 93 anys, continua treballant i dedicant el seu temps al que més li agrada, les seves miniatures i el crear després de treballar la fusta d’olivera. 

La mostra fou visitada per nombrós públic i fou inaugurada pel l’alcalde la vila, Joan Piñol, acompanyat per Robert Launes i Joan Launes, fill, president de la Riuada.