La Riuada visita el Museu d’Art Modern de Tarragona i les obres dels escultors morencs que hi ha la ciutat.



El dissabte, dia 28 de novembre, es va dur a terme una sortida a Tarragona per conèixer l’obra dels escultors morencs, activitat programada dins dels actes per la celebració del 20è aniversari de l’Associació Cultural la Riuada.

Els assistents van poder gaudir, durant el matí, d’una visita guiada al Museu d’Art Modern de Tarragona, de la mà de la seva directora, Rosa M. Ricomà, que va mostrar tot el museu i, especialment, l’obra dels escultors morencs, acompanyats en tot moment de les seves acurades explicacions, tot un luxe.

El recorregut de la tarda va començar al Seminari on els participants van poder meravellar-se amb l’observació de dues obres de Fèlix Ferrer Galceran, la imatge de la Immaculada i el baix relleu de Jesús amb els apòstols.

La visita va continuar als jardins del Camp de Mart per contemplar l’escultura de Richard Wagner feta per Bruno Gallart a partir d’una maqueta de Julio Antonio.

Seguidament es va anar al Parc Saavedra on hi ha el bust d’aquest personatge realitzat per Julio Antonio l’any 1913.

Ja a la Rambla Nova es va poder contemplar, potser, l’obra més coneguda de Julio Antonio, el monument als herois de la guerra de la Independència, obra coneguda popularment com Els Despullats.

El recorregut va finalitzar al Balcó del Mediterrani, davant la imponent obra escultòrica de Fèlix Ferrer Galceran dedicada a Roger de Llúria.

Les explicacions durant tota la ruta van anar a càrrec del president de la Riuada, Joan Launes, acompanyat també per les de Miguel Pérez que van demostrar, tots dos, que a més de ser uns grans coneixedors de la vida i obra dels nostres escultors, tenen una sensibilitat especial a l’hora d’estimar i valorar els nostres artistes.

Un dia perfecte que tots els assistents, en acabar, van reconèixer unànimement i així ho van fer saber als organitzadors tot donant-los les gràcies per una jornada tan completa i profitosa en tots els sentits.