Una exposició mostra les fotografies i els articles de Carmel Biarnés sobre Móra d’Ebre


L'Associació Cultural la Riuada de Móra d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) són les entitats organitzadores de l'exposició "Cròniques periodístiques i fotografies de Móra d'Ebre de Carmel Biarnés", que s'ha inaugurat avui a la Sala Julio Antonio de Móra d'Ebre.

L'exposició recull un bon nombre d'instantànies del periodista d'Ascó fetes a Móra d'Ebre en el període que va del final dels anys seixanta als anys setanta del segle XX. Són fotografies de premsa, d'actes socials que van tindre lloc a la capital de la Ribera d'Ebre en el període esmentat: romeria de Sant Jeroni, festa de Ràdio Móra d'Ebre, Festa del Riu, manifestacions reivindicatives i activitats artístiques i culturals. La mostra està acompanyada d'uns pocs articles periodístics signats per Biarnés sobre Móra d'Ebre, publicats al 'Diario Español de Tarragona' i al 'Correo Catalán', dels quals el periodista asconenc era corresponsal.

L'acte inaugural l'ha presidit l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, qui ha acompanyat Gerard Mercadé, arxiver de l'Arxiu Comarcal, i Miquel Pérez, responsable de la Sala Julio Antonio. Mercadé ha destacat el valor documental de la mostra i la importància del fons de Carmel Biarnés, que es custodia a l'ACRE, format per més de 60.000 fotografies, centenars d'articles periodístics i multitud de documents d’indubtable valor cultural per a tots els pobles de la Ribera d'Ebre.

L'exposició es podrà visiar els dies i hores següents:

9 de juny (19:30h a 21:00 h)
15 de juny (19:30h a 21:00h)