La Diputació inaugura dues exposicions a Móra d'Ebre per homenatjar l'escultor Julio Antonio


Móra d'Ebre, ciutat natal de l'escultor Julio Antonio, acull fins al proper 11 de gener dues exposicions sobre l'artista, en el marc de les activitats organitzades per la Diputació de Tarragona coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement. Les mostres Julio Antonio. Escultor (Sala temporal Julio Antonio) i Julio Antonio. La vida i l'obra(Sala d'exposicions Julio Antonio) pretenen apropar a la ciutadania la figura i l'obra de l'escultor, així com reivindicar la seva importància.


El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha inaugurat aquest dimecres les dues exposicions, juntament amb l'alcalde de Móra d'Ebre i diputat de la Diputació, Joan Piñol. L'acte, que s'ha celebrat a la sala temporal Julio Antonio del municipi, ha comptat també amb la participació de Joan Launes, president de l'Associació Cultural La Riuada, i del vicepresident territorial de la Diputació a les Terres de l'Ebre, Pere Panisello.

Durant l'acte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat la importància de Julio Antonio, tot dient "és un dels grans i és del nostre territori". I ha posat de manifest el recolzament que va rebre l'artista de la institució, donat que l'any 1907 la Diputació li va atorgar una beca i l'any 1909 li va donar una borsa de viatge per anar a Itàlia. Finalment, ha ressaltat que l'objectiu de la Diputació és posar en valor la figura de Julio Antonio i conservar i difondre la seva obra entre el públic de totes les edats. Per aquest motiu, Poblet s'ha compromès a ajudar al municipi "a tenir un un espai adequat que permeti enaltir la figura d'aquest gran artista". "L'artista s'ho mereix i la ciutat també", ha dit.