Projecció del documental La Llibreta del doctor Gras i posterior xerrada amb els autors i el president de la Riuada Joan Launes a la Llanterna



El passat cap de setmana es va projectar 'La Llibreta del doctor Gras', un documental elaborat per Andreu Prunera, Júlia Albacar i David Barreda que narra la història del mas de Santa Magdalena. L'audiovisual tracta de la identificació de la fossa, adjunta a un antic hospital de campanya durant la Batalla de l'Ebre i també la seva exhumació i el procés d'identificació genètica de les restes. Va ser el primer cop que es va projectar de forma oberta i a la Ribera d'Ebre, després de la preestrena a Corbera d'Ebre.

Va cloure l’acte una taula rodona entre Andreu Prunera, un dels autors del treball, i l'historiador local Joan Launes, president de l'associació Cultural la Riuada, durant l’exposició Launes va donar a conèixer els diferents hospitals que hi va haver a Móra durant la Batalla de l’Ebre, incidint principalment en la funció que va tenir l’hospital de campanya de l’ermita de Santa Magdalena i els diferents metges que van tenir cura dels ferits.

Després de la taula rodona es va obrir un torn obert de paraules en què el públic assistent va participar activamentde l’acte formulant tot un seguit de preguntes i qüestions relacionades amb els temes tractats.