L'associació La Riuada lliura 4.000 fotos antigues de la població a l'Ajuntament de Móra d'Ebre


L'associació cultural La Riuada va lliurar el dia 25 d'abril dos CD amb 4.000 fitxers de fotografies antigues de la població de Móra d'Ebre a l'Ajuntament, en el marc d'un acord de col·laboració per a la digitalització de l'arxiu fotogràfic de l'entitat.

El lliurament d'aquesta primera entrega de material gràfic al consistori es va efectuar durant l'acte inaugural d'una mostra de 58 fotografies de la Móra d'Ebre de fa cent anys, que es pot visitar aquests dies de la Primavera Cultural a la sala Julio Antonio. Segons Miquel Pérez, responsable de l'arxiu fotogràfic de La Riuada, el fons de l'entitat pot arribar a unes 20.000 imatges, que han estat cedides durant anys per veïns de la població a l'entitat cultural.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, va agrair aquest primer lliurament i va manifestar que aquestes 4.000 fotografies seran guardades i inventariades a l'Ajuntament, per la qual cosa estaran a l'abast dels veïns, independentment de l'evolució que tingui La Riuada i quins siguin els responsables de l'entitat en un futur.



L'exposició que s'ha inaugurat avui és un tastet de les fotos de l'arxiu de La Riuada. Es tracta de 58 instantànies d'indrets del municipi, de celebracions, d'edificis, d'actes públics, de grups de persones, etc., un material amb una antiguitat estimada de cent anys que aporta molta informació de com era la vila a la primeria del segle XX.

L'acte també ha servit per a presentar el número 40 de la revista d'informació cultural 'La Riuada', dedicat en aquesta ocasió als noms i renoms de les cases de Móra d'Ebre. La presentació del treball ha anat a càrrec de Joan Launes, president de l'associació.

Servei de premsa Ajuntament de Móra d'Ebre