La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre celebra el vintè aniversari


La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre ha celebrat avui l'acte commemoratiu del vintè aniversari de la seua inauguració, amb la presència dels usuaris d'aquesta sala de lectura i de les autoritats locals i comarcals.

La celebració s'ha encetat amb la projecció d'un audiovisual que feia un repàs de la trajectòria de la biblioteca en aquests vint anys i l'obertura d'una exposició fotogràfica. Seguidament, una vintena d'usuaris han intervingut per expressar per què la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre és important per a ells.

La celebració ha seguit amb la lectura de cinc fragments de llibres que han estat estat presentats a la biblioteca en aquests vint anys, a càrrec de Tomàs Queralt, primer bibliotecare que va tindre aquest equipament; Montse Pineda, regidora de Cultura; Albert Pujol, director de Litterarum; Joan launes, president de l'associació cultural la Riuada, i Joan Josep Duran, president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre.

L'acte s'ha tancat amb els parlaments de Maria Josep Clua, bibliotecària actual; Gemma Carim, presidenta comarcal, i Joan Piñol, alcalde de la població. La bibliotecària ha aportat dades sobre l'activitat del centre cultural al llarg dels dos decennis, com ara que 600.000 persones han visitat la biblioteca, unes cent cada dia; que ha estat oberta 5.600 dies; que ha prestat 400.000 documents, o que 5.600 persones disposen del carnet de lector.

La celebració de l'aniversari s'ha tancat amb un brindis dels presents.