La diada de Sant Jeroni a la Sala Julio Antonio durant la festivitat de Sant Antoni


Durant els dies de la Festa Major d’hivern de Móra d’Ebre la Sala Julio Antonio va acollir l’exposició de fotografies “Diada de Sant Jeroni”.

En un total de 62 fotos estava present la tradicional romeria a Sant Jeroni: el trasllat de la imatge de Sant Jeroni en processó fins a l’ermita de Santa Madrona, acompanyada per la banda de música, diferents grups de famílies, colles d’amics i amigues, en els que es podia gaudir de com era la diada dels anys 20 fins als 70 del segle passat, el tradicional ranxo, el xiprers centenaris, l’ermita, els goigs en honor a Sant Jeroni,...

La mostra fou inaugurada per l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnès.

El públic que va visitar l’exposició en visualitzar les diferents instantànies, recordava les diferents persones presents a les fotos, tot comentant els membres de les colles i també es comentava la bellesa del paratge amb les ermites i els seus xiprers centenaris amb la seva font. Els records eren el testimoni d’una diada de gran estima pels morencs i on avui, al segles XXI la festa, la gastronomia, la gresca, el ranxo, la clotxa, les rostides de car, les paelles d’arròs, la processó, la missa, el ball, les sardanes. els jocs... formen part de la identitat d’un poble que continua celebrant la seva diada.

L’exposició organitzada per l’Associació Cultural la Riuada va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.