L’Associació Cultural la Riuada ha editat la seua revista número 44, dedicada al món de l’art: “Una pinzellada d’art a Móra d’Ebre”.




Editorial

Són ja diversos els números que La Riuada ha dedicat al món de l’art a Móra d’Ebre i sempre han estat centrats en els escultors que, amb Julio Antonio al capdavant, tan nombrosos han estat en el passat cultural de la nostra vila. En aquest número 44 volem donar uns primers passos en el coneixement dels morencs o de les persones vinculades al nostre poble que van navegar per l’art pictòric i dels quals tenim constància gràcies a obres seves que avui decoren edificis públics i cases privades, a banda de les que —potser— pertanyen a alguna galeria artística del nostre país.

Entre les moltes possibilitats que se’ns obrien ens hem centrat en aquells que ja han traspassat el límit de la vida i que han tingut la pintura com una activitat professional. Esperem poder dedicar números posteriors a completar una llista d’artistes que possiblement serà més llarga d’allò que pensem. Segur que vosaltres, lectors, tindreu coneixement de noms que a nosaltres ens han passat per alt. Esperem poder comptar amb la vostra col·laboració per a donar a conèixer aquests altres artistes morencs.

Sumari:

· SANTIAGO COSTA, PINTOR I DIBUIXANT
Loreto Meix

· JOAQUIM CABANÉ MANAUTA. L’AQUAREL·LISTA
Alfons Argilaga Masip

· JOAN ANTONI ESCRIBÀ TREIG, DEL RETRAT AL PAISATGE
Joan Launes Villagrasa
· JUAN ESCODA, UNA VIDA CONSAGRADA A L’ART
Loreto Meix

La cultura dia a dia
CRÒNICA DE L’ACTIVITAT CULTURAL

Trau i Gàbia

· ESMEL CAÑADÓ, JOSÉ. REFERÉNCIES PERSONALS
Imma Borràs

“Era de noche y sin embargo llovia...”

La foto nostàlgica

El Monument a Santiago Costa, obra de Joan Segú i Riba

Un racó de Móra

Façana fluvial de Móra d’Ebre amb el pont i les muletes