Visita guiada al castell de Móra


Dins de les II Jornades de la Baronia d’Entença, ahir diumenge va tenir lloc la visita guiada al castell de Móra, casa dels Entença i dels ducs de Cardona. El president de l’Associació Cultural la Riuada, Joan Launes, fou l’encarregat de conduir la visita, que va comptar amb la presència de 60 persones interessades en conèixer la història del castell i la seva vinculació amb la Baronia d’Entença.

Durant el recorregut per l’exterior de castell els visitants van poder conèixer aspectes relacionats amb la pròpia construcció de la fortalesa, la seva ubicació i els canvis que s’han produït al llarg dels segles, destacà el fet que encara es pot gaudir de dues torres i de 350 metres de muralla que el fan un dels llocs emblemàtics de la vila, deixant ben palès la importància del castell durant els primers segles de la baronia.

Launes, ja a l’interior del castell,va seguir amb una explicació detallada de la Baronia d’Entença, endinsant-se amb els fets més destacables que han succeït al llarg de la història a l’edifici tot fent una completa exposició cronològica des del ibers fins a la Guerra Civil. Els aspectes constructius amb la interpretació de les seves restes i el seu protagonisme dins la història en foren també motiu d’atenció.