Presentat el llibre “La tomba de ‘Ebre” al Sota de Copes.



Aquesta història d’amor i de guerra on el riu Ebre n’és testimoni es va presentar al Sota de copes de Móra el passat cap de setmana.

L’obra de l’escriptor Andreu Carranza la va presentar el membre de la Riuada, Joan Josep Duran, que va fer un paral·lelisme de la història amb el pensament cabalístic i el seu estudi on i son presents les quatre interpretacions (exegesis): interpretació directa del contingut de l’obra, el seu significat, comparacions amb l’historia i el seu significat, un cicle vital que és repeteix al llarg dels segles.

L’autor va incidir en alguns aspectes de la seva obra destacant que era un llibre d’història on l’amor tenia el seu protagonisme. El públic assistent és va interessar pel contingut de l’obra principalment pel tresor del papa Luna.

LA TOMBA DE L’EBRE

“Cinto, un jove de Tortosa, a punt d’entrar al seminari, en esclatar la guerra civil de 1936 és captat per un capitost de la FAI-CNT. Casualment empresona el capellà arxiver que té tota la informació sobre el valuós tresor del papa Luna i la catedral de Tortosa. El xicot formarà part de l’escorta del tresor, juntament amb un guàrdia d’assalt, el caporal Martínez; Rabosa, membre de la UGT, i la Clara, una jove anarquista implicada en l’educació de les dones de la ciutat i partidària de l’amor lliure. Mentre fan la custòdia del tresor, s’inicia un triangle d’amors i odis entre la Clara, el caporal Martínez i el Cinto. La història, a través d’aquests protagonistes, mostra les vivències d’una ciutat, Tortosa, primer a la rereguarda però que acabarà sent bombardejada i destruïda per les tropes feixistes, quan el riu Ebre es converteix en frontera entre els dos bàndols.”