La Riuada acull una conferència sobre la càbala



Joan Josep Duran ha pronunciat avui la conferència "Què és la càbala?" al local de l'Associació Cultural La Riuada de Móra d'Ebre. Davant d'un auditori format per socis de l'entitat i persones interessades en la temàtica, Duran ha exposat al llarg d'una xarrada de quaranta minuts els eixos fonamentals de la càbala, les arrels primeres de la qual es troben a la Torà, les escriptures sagrades del judaisme.
El conferenciant s'ha referit a les diverses tradicions o escoles cabalístiques existents, fent especial esment a la càbala jueva i a la importància que en l'alta Edat Mitjana va tindre l'escola de Girona, ciutat que va ser el centre cabalístic més important d'occident. També ha destacat la tradició dels jueus sefardites a la península Ibèrica, on va redactar-se a finals del segle XIII el 'Zohar', els escrits més importants de la càbala.

Per tal de contribuir a difondre el coneixement de la càbala a les Terres de l'Ebre, Duran ha impulsat el grup de Facebook anomenat Sod22/Ebre, inclòs dins la xarxa mundial "Sod 22", presidida pel Dr. Mario Sabán. La idea principal del grup és reunir a totes aquelles persones interessades a compartir coneixements i experiències i aprofundir en aquesta tradició arcana.

L'acte ha sigut presentat per president de La Riuada, Joan Launes, i ha finalitzat amb un col·loqui entre el públic i el conferenciant.