Presentat el llibre “Portadores d’un cicle sense fi. Dones i pràctiques funeràries a la Ribera d’Ebre (s.XX)”


La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre va acollir la presentació de llibre “Portadores d’un cicle sense fi. Dones i pràctiques funeràries a la Ribera d’Ebre (s.XX)” de Sandra Ordoño Cugat i Elena Parra Palliso.

Les autores de l’estudi van aprofundir en la seva obra, tot fent un recorregut en les pràctiques funeràries des dels temps prehistòrics fins al segle XX, incidint en la diferenciació dels rols entre la dona i l’home, en aquest recorregut van anar desgranant els diferents rituals funeraris en els segles que, van dir, naixen des del moment en què el ser humà pren consciència. Van finalitzar la seva intervenció tot explicant el paper de les dones en el procés funerari a la Ribera d’Ebre en el context del segle XX, destacant el sentit de comunitat que al llarg dels anys s’ha anat perdent.

L’acte va comptar també amb la intervenció de Gerard Mercadé, director de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i cap de publicacions del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i de Joan Launes, periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada.

El llibre és fruit d’un treball de recerca que va comptar amb el suport a la quinzena Convocatòria d’ajuts per a projectes d’investigació o difusió cultural de l’Institut Ramon Muntaner amb la beca del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Aquesta presentació donava cloenda al XIV Curs Coneguem la Ribera d’Ebre que organitza cada any el CERE i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Associació Cultural la Riuada.