Conferència sobre l’escultor Julio Antonio i Móra d’Ebre amb motiu de la Primavera Cultural


Móra d’Ebre ha acollit avui la conferència marc de la Primavera Cultural 2019, dedicada en aquesta ocasió al centenari de la mort de l’escultor Julio Antonio. El president de l’associació cultural La Riuada, Joan Launes, ha sigut l’encarregat de pronunciar una xarrada sobre la vinculació de l’artista i la seua població natal, Móra d’Ebre.


Launes ha desgranat els diferents episodis protagonitzats per il·lustre artista durant la seua vida a la capital de la Ribera d’Ebre, on va nàixer l’any 1889 fins a la seua mort el 1919, ara fa cent anys. També s’ha referit als diferents homenatges que l’escultor ha rebut de la seua vila de naixença, el primer dels quals celebrat l’any 1929, amb motiu del dècim aniversari de la seua mort, promogut per la revista ‘La Riuada’, dirigida aleshores pel mestre republicà Martí Rouret.

Launes ha destacat el fet que Julio Antonio sempre es va sentir orgullós del seu origen morenc i com a prova d’això ha aportat diferents testimonis de l’època en què va viure l’artista i el fet que en el seu estudi a Madrid hi penjada de la paret un penó amb l’escut de la vila. El president de La Riuada ha acabat la seua intervenció reclamant la creació d’un espai d’exposició permanent de l’obra de Julio Antonio a Móra d’Ebre.


L’alcalde de Móra, Joan Piñol, ha agraït a Launes la seua tasca investigadora al voltant de la figura de l’artista morenc per excel·lència i ha anunciat que l’Ajuntament està a punt de tancar l'adquisició de la casa coneguda amb el nom de Montagut de la Barca, de 800 metres quadrats de superfície, per a ubicar el Museu de Julio Antonio i els Artistes de Móra en un futur.


Servei de premsa Ajuntament de Móra d'Ebre