“Li deien Lola” va visitar la Biblioteca Municipal de Móra la NovaL’acte de presentació del llibre de Pilar Romera va anar càrrec de Miquel Esteve, escriptor, i Joan Launes, president de l’Associació Cultural la Riuada, que van conversar amb l’autora.

Durant la conversa el públic assistent va anar descobrint alguns dels secrets de la Lola i la vida als nostres pobles a finals del segle XIX i principis del XX amb una vella aristocràcia rural que feia i desfeia al territori, amb els abusos sobre el poble. Un obra que ens introdueix en un temps on la vida dels riberencs estava lligada al riu Ebre i la seva activitat econòmica i social, però també s’endinsa en els moviments anarquistes centrats a Barcelona en un moment de canvi.

L’obra de Pilar Romera i tota la seva aconseguida ambientació històrica sens dubte ha requerit per part de l’autora un treball de documentació important.

L'acte va estar organitzat per la Biblioteca Municipal de Móra la Nova, Columna Edicions i l'Associació Cultural la Riuada.


Fotos: Paco Sanahuja