Presentació del llibre "El vapor Anita. La història d'un mite"
Presentació del llibre "El vapor Anita. La història d'un mite", a càrrec d'Albert Curto i Laura Tienda, autors de l'obra a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Dimecres 21 de setembre de 2016, a les 19.30 h

El vapor Anita. La història d'un mite...
“L'Anita va ser la darrera embarcació de vapor que circulà pel curs baix de l’Ebre, l'únic riu navegable de Catalunya.La seva construcció, ús i renovació és tot un símbol evolutiu d’una època, una barreja d’interessoscreuats entre Manresa, Puig-reig, Barcelona, Tortosa i el Delta. Des del 1915, quan es posa en funcionament,fins que s’enfonsa, en la riuada de 1937, tot un món d’industrials, burgesos, obrers,mariners, pagesos, menestrals, excursionistes, etc., es mouen al seu voltant.L’Anita els dóna vida, a ells i a un riu llavors cabdal i hegemònic. Cent anys després, l’esperit del vaporet,avui força mitificat, continua vigent en l’ideari col·lectiu, no només de la gent ebrenca, sinó de tots aquells quealgun cop s’han acostat a les Terres de l’Ebre.”

L’activitat compta han la col·laboració Diputació de Tarragona, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre l’Associació Cultural la Riuada.