‘Carrilaires sota sospita. Conflicte social, repressió i depuració ferroviària a Móra la Nova’ a la Biblioteca.



La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre va ser el marc on el passat divendres 9 de febrer, es va presentar el llibre de Jordi Duran i Suàrez ‘Carrilaires sota sospita. Conflicte social, repressió i depuració ferroviària a Móra la Nova’.

Durant l’acte de presentació del llibre van parlar Jordi Sasplugas i Deu, director del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova; Gerard Mercadé i Pié, cap de Publicacions del Centre d’Estudis de la Ribera i Joan Launes i Villagrasa, periodista i president de l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre.

Jordi Duran va pronunciar una xerrada sobre la Móra d’Ebre ferroviària, en la que va aprofundir enla història de la vila lligada amb el ferrocarril i els carrilaires de Móra d’Ebre que es van veure afectats pelsprocessos de repressió i depuració.

El món del vapor amb els seus protagonistes, així com la seva història va estar present a la biblioteca.

Carrilaires sota sospita. Conflicte social, repressió i depuració ferroviària a Móra la Nova tracta sobre la conflictivitat social i els processos de repressió que van afectar els treballadors de la indústria ferroviària de Móra la Nova fins als primers anys de la postguerra civil.