Presentat el llibre ‘Martí Rouret. L’Escala, Móra d’Ebre, Barcelona, Mèxic’ a Móra d’Ebre.



La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre va acollir el passat cap de setmana l’acte de presentació del llibre ‘Martí Rouret. L’Escala, Móra d’Ebre, Barcelona, Mèxic’ de Rafel Bruguera, editat per la Fundació Josep Irla. 

La presentació va comptar amb la presència de de Josep-Lluís Carod-Rovira, filòleg i escriptor; Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Irla; Cinta Agné, portaveu d’Esquerra Republicana a Móra d’Ebre i Rafel Bruguera, autor de la biografia que va aprofundir en la vida i obra de MartíRouret, centrant la seva intervenció en la seva estada a Móra d’Ebre, destacant la seva participació en la vida social, cultural i política del moment. L’acte fou conduït pel periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada, Joan Launes. 

El nombrós públic que va omplir la biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre va ser obsequiat amb un exemplar del llibre. 

L’activitat va estar organitzada per la Fundació Irla i l’Associació Cultural la Riuada. 

Martí Rouret. L’Escala, Móra d’Ebre, Barcelona, Mèxic 

“Martí Rouret i Callol (L’Escala, 1902 – Ciutat de Mèxic, 1968) destacà des de ben jove a la seva l’Escala natal pel seu compromís cívic i cultural, practicant el futbol, creant i col·laborant en publicacions locals, esdevenint actor de teatre aficionat… 

El seu ofici de mestre el portà a Móra d’Ebre, on inicià una fructífera trajectòria política que el portaria a exercir destacades responsabilitats en la Catalunya republicana: diputat del Parlament de Catalunya, secretari general d’Esquerra Republicana, conseller de Sanitat i finalment sotssecretari de la Presidència de la Generalitat, com a home de màxima confiança del president Lluís Companys. 

La derrota a la Guerra Civil el dugué a l’exili, primer a França i finalment a Mèxic, on maldà per refer la seva vida tot mantenint-se fidel al seu compromís catalanista i republicà fins la mort.”