Col·laboració amb Ebrefolk 2016



La Riuada, un any més, va col·laborar amb Ebrefolk, Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l’Ebre, Matarranya i Nord Valencià, que ha tingut lloc a Sant Mateu del Maestrat el 3 de juliol i a Móra d’Ebre del 14 al 17 de juliol.

El passat divendres 15 de juliol, dins dels actes programats al 4t Ebrefolk en l’apartat de conferències, va tenir lloc la mostra-presentació dels llibres “Cantadors dels Pallars. Cants religiosos de tradició oral al Pirineu” de Jaume Ayats, Anna Costal i Iris Gayete i “Los cantadors, cants religiosos de tradició oral, de les Garrigues, el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell” d'Amàlia Ametlló, Ester G. Llop i Jaume Ayats.

L’acte comptar amb la presència d’Ester Llop i Iris Gayete que van parlar de les seves obres al públic assistents destacant la tasca d’investigació realitzada mitjançant la qual s’ha pogut documentar alguns dels cants que han interpretat els ciutadans del Pallars i de Ponent i que fins al moment es donaven per perduts. La presentació va anar a càrrec del president de l’Associació Cultural la Riuada, Joan Launes, que va valorar la gran aportació de la memòria oral en el treballs de recerca ja que gràcies a la gent gran es pot escriure i recuperar part de la història.