Presentació del llibre Santiago Costa, escultor (1895-1984), de Loreto Meix




Els dia 18 de desembre de 2015 va tindre lloc la presentació del llibre Santiago Costa, escultor (1895-1984), de Loreto Meix, en el decurs d'un acte celebrat a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre. Aquesta obra va resultar guanyadora del XV Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, que convoca biennalment el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE).


En l'acte de presentació va intervindre  Gerard Mercader, cap de publicacions del CERE, Joan Launes, periodista i president de l'associació cultural La Riuada i Loreto Meix, autora de l'assaig. Gerard Mercader va ressaltar la rellevància del Premi d'Assaig, Joan Launes va incidir ens els episodis més destacats de l'escultor en relació al seu poble natal i l'autora va fer un repàs a la trajectòria artística de Santiago Costa, un escultor de Móra d'Ebre, cosí del també escultor morenc Julio Antonio Rodríguez, que va nàixer l'any 1995 i va morir a Tortosa el 1984. Segons Meix, el llibre pretén ser una aproximació a l'obra de Santiago Costa, un escultor al qual "no se li ha retut el reconeixement que es mereix a Catalunya". 

L'acte va comptar amb la presència d'una quarentena de persones, entre les quals el president del CERE, Joan Josep Duran, Josep Francesc Moragrega, Secretari del CERE i president d'Omnium Cultural a les TTEE, així com diversos professors de l'institut Julio Antonio, companys de feina de l'autora.