diumenge, 29 de novembre de 2015

La Riuada visita el Museu d’Art Modern de Tarragona i les obres dels escultors morencs que hi ha la ciutat.El dissabte, dia 28 de novembre, es va dur a terme una sortida a Tarragona per conèixer l’obra dels escultors morencs, activitat programada dins dels actes per la celebració del 20è aniversari de l’Associació Cultural la Riuada.

Els assistents van poder gaudir, durant el matí, d’una visita guiada al Museu d’Art Modern de Tarragona, de la mà de la seva directora, Rosa M. Ricomà, que va mostrar tot el museu i, especialment, l’obra dels escultors morencs, acompanyats en tot moment de les seves acurades explicacions, tot un luxe.

El recorregut de la tarda va començar al Seminari on els participants van poder meravellar-se amb l’observació de dues obres de Fèlix Ferrer Galceran, la imatge de la Immaculada i el baix relleu de Jesús amb els apòstols.

La visita va continuar als jardins del Camp de Mart per contemplar l’escultura de Richard Wagner feta per Bruno Gallart a partir d’una maqueta de Julio Antonio.

Seguidament es va anar al Parc Saavedra on hi ha el bust d’aquest personatge realitzat per Julio Antonio l’any 1913.

Ja a la Rambla Nova es va poder contemplar, potser, l’obra més coneguda de Julio Antonio, el monument als herois de la guerra de la Independència, obra coneguda popularment com Els Despullats.

El recorregut va finalitzar al Balcó del Mediterrani, davant la imponent obra escultòrica de Fèlix Ferrer Galceran dedicada a Roger de Llúria.

Les explicacions durant tota la ruta van anar a càrrec del president de la Riuada, Joan Launes, acompanyat també per les de Miguel Pérez que van demostrar, tots dos, que a més de ser uns grans coneixedors de la vida i obra dels nostres escultors, tenen una sensibilitat especial a l’hora d’estimar i valorar els nostres artistes.

Un dia perfecte que tots els assistents, en acabar, van reconèixer unànimement i així ho van fer saber als organitzadors tot donant-los les gràcies per una jornada tan completa i profitosa en tots els sentits.


diumenge, 22 de novembre de 2015

Presentació del llibre de Josep Sánchez i Cervelló “Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)”
L’acte va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre ahir divendres, dia 20 de novembre, amb la presència de nombrós públic. Van intervenir el periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada, Joan Launes, el director de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i cap de publicacions del CERE, Gerard Mercadé, i el mateix autor de l’obra, el doctor Josep Sánchez.

En la seva presentació Joan Launes va fer referència a la importància de l’obra per poder arribar a conèixer la historia més propera al voltant dels conflictes del segle XIX i la primera meitat del segle XX que afectaren a les nostres comarques. Launes va incidir, especialment, en els fets relacionats amb la població de Móra d’Ebre de la qual el convent de Sant Antoni i el Castell en van formar part com a fortificacions importants al territori.

Al seu torn, Gerard Mercadé va destacar el gran treball de documentació i informació que aporta l’obra sobre els conflictes i va explicar que era un llibre molt ambiciós en el qual s’ha treballat la historia del que fou l’antiga diòcesi de Tortosa, destacant el paper que va jugar el carlisme al territori.

Finalment, Josep Sánchez va mostrar la seva satisfacció en poder parlar de la gent de l’Ebre i poder aportar documentació històrica referida als conflictes dels segles XIX i XX que van afectar amb gran intensitat les Terres de l’Ebre.  


L’acte fou organitzat per l'Associació Cultural la Riuada, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal.


dijous, 12 de novembre de 2015

Visita cultural a Tarragona


El proper 28 de novembre es durà a terme una sortida a Tarragona per conèixer l'obra dels escultors morencs, activitat programada dins els actes per la celebració del 20è aniversari de la Riuada.

Programa:

Matí: Visita al Musei d'Art Modern de Tarragona

Dinar

Tarda: Ruta per la ciutat per veure, in situ, l'obra dels nostres escultors.

Per a més informació: e-mail

dimecres, 11 de novembre de 2015

Propera presentació del llibre "Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)

El proper divendres, 20 de novembre de 2015,a les 20.00 hores a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, tindrà lloc la presentació del llibre de l'historiador Josep Sánchez Cervelló "Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)". 

La presentació anirà a càrrec de Gerard Mercadé, director de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre i cap de publicacions del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), Joan Launes, periodista i president de l'Associació Cultural La Riuada i Josep Sánchez Cervelló, autor del llibre. 

L'acte està organitzat per l'Associació Cultural La Riuada, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i la Direcció General d'Arxius, Bliblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya (Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre), i compta amb la col·laboració de  l'Ajuntament de Móra d'Ebre i la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre.