dissabte, 25 d’abril de 2015

Conferència “Santiago Costa i Móra d’Ebre” al Casal de Jubilats


Dins dels actes de la Setmana Cultural de Móra d’Ebre dedicada a Santiago Costa i Vaqué en el 120è aniversari del seu naixement, el president de l’Associació Cultural La Riuada, Joan Launes pronunciarà la conferència “Santiago Costa i Móra d’Ebre”

L’acte tindrà lloc el proper dimarts dia 28 d’abril, a les 17,30 hores.

Organitza: Associació Cultural La Riuada i Associació de Jubilats i Pensionistes


Santiago Costa a moradebre.org: https://www.facebook.com/notes/moradebreorg/santiago-costa-vaqu%C3%A9-escultor-i-pintor-1895-m%C3%B3ra-debre-1984-tortosa/198605460186312

diumenge, 19 d’abril de 2015

Exposició 20 anys de l’Associació Cultural la Riuada a la Sala Julio Antonio
La Sala Julio Antonio de Móra d’Ebre acull l’exposició “20 anys de l’Associació Cultural la Riuada”. A la mostra es pot gaudir de la portada de les 36 revistes que l’entitat ha publicat des de l’any 1995, totes elles realitzades per Íngrid Caba, llicenciada en Belles Arts i sòcia fundadora de la Riuada. Els visitants poden veure també una selecció de fotografies de les activitats desenvolupades per l’entitat des de la seva fundació.

Durant l’acte d’inauguració, que va comptar amb la presència de l’alcalde de la vila, Joan Piñol, la regidora de Cultura, Montse Pineda, regidors del consistori, socis de la Riuada i representants d’entitats de la població, el president de l’Associació, Joan Launes, va fer un reconeixement públic a totes les persones que des del primer dia han fet possible el que avui és l’associació. Launes va manifestar que el que es podia veure a la sala era part del treball realitzat incidint en què l’associació té la voluntat de continuar treballant en la recerca i investigació de la història local, destacant que moltes de les revistes publicades avui ja no es podrien fer, ja que són fruit de la memòria oral i la participació dels morencs i morenques a qui va agrair la seva col·laboració i suport en nom de l’entitat.

L’alcalde de la vila, Joan Piñol, va felicitar l’associació pel treball realitzat durant els vint anys de vida i els va encoratjar els seus membres a continuar treballant per la població, ja que són un referent cultural.

Piñol, tot referint-se la Riuada, va dir que és una entitat que preserva i crea testimoni de la nostra història, de la història de Móra d'Ebre, una feina de valor patrimonial molt important.

L’exposició està inclosa dins de les activitats programades amb motiu de la Setmana Cultural de Móra d’Ebre dedicada a Santiago Costa en el 120è aniversari del seu naixement.

La mostra es podrà visitar fins el 26 d’abril, en dies feiners de 19:30 a 21 hores i en diumenges de 12 a 14.

divendres, 17 d’abril de 2015

Inauguració de l'exposició "VINT ANYS DE LA RIUADA" a la sala Julio Antonió.Amb material gràfic i fotografíes

La inauguració tindrà lloc el dia 17 d'abril, a les 20 hores, i es podrà visitar fins al 26 dels mateix mes, en dies feiners de 19:30 a 21 hores i en diumenges de 12 a 2.


Es podrà recollir el número 36 de la revista tots els interessats.dimecres, 8 d’abril de 2015

Presentació del llibre "La fi dels secrets", de Miquel Esteve a Bassa, la papereria


L’espai literari de Bassa, la papereria acollirà la presentació del llibre "La fi dels secrets", de l'escriptor moranovenc Miquel Esteve. L'acte comptarà amb la presència de l'autor, que estarà acompanyat en la presentació per Julio Monfort, cap de coordinació d’oficines comarcals del Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre i membre de la Junta directiva de l’Associació Cultural La Riuada, que ens parlaran d'aquesta història del passat que es projecta en el present.
La presentació tindrà lloc aquest divendres 10 d'abri a les 19.30 hores.
"La fi dels secrets" és una novel·la que explica una història plena de poder, finances, política i passions que van marcar la Barcelona del segle XIV.
La Cooperativa Falset-Marçà col·laborarà en l'acte oferint als assistents una copa de vi Ètim Verema Tardana negre.

dimecres, 1 d’abril de 2015

Acte de presentació de la revista la Riuada núm. 36La Riuada va presentar el núm. 36 de la seva revista dedicada al 125è aniversari del naixement de l’escultor Julio Antonio.

La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre va acollir ahir al vespre l’acte de presentació de la nova revista de la Riuada "A Julio-Antonio, 125 anys del seu naixement 1889-2014"

La presentació va anar a càrrec de Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre i Joan Launes, periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada.

Durant l’acte es va poder veure el reportatge de Ràdio Móra d’Ebre SER Julio Antonio l’escultor il•lustre de Móra d’Ebre, realitzat per Adriana Monclús.

Nombrós públic es va donar cita a la Biblioteca que va poder gaudir de la presentació i del reportatge que feia un recorregut sobre la vida i obra de l’artista , però sobre tot de la vinculació de l’escultor amb el seu municipi natal, mitjançant les veus i imatges d’aquells que l’han homenatjat al 125è aniversari del seu naixement.